Nemţii de la Xella au finalizat achiziţia producătorului de cărămizi Macon. Tranzacţia se ridică la peste 60 mil. euro. Aceasta este cea mai mare tranzacţie din domeniul materialelor de construcţii din ultimii ani

Secțiune susținută de Medlife Logo

2 mai 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Piaţa locală de materiale de construcţii reprezintă un business total de peste 9 miliarde de euro, cu un număr de aproape 350.000 de salariaţi.

Producătorul german de blo­curi de zidărie Xella a finalizat tranzac­ţia prin care a cumpărat competitorul Macon de la fondul de investiţii Enter­prise Investors. Xella a plătit peste 60 de milioane de euro (275 mil. lei) pentru achiziţia Macon Deva, potrivit datelor furnizate de avocaţi. „Tranzacţia a fost finalizată ieri (30 aprilie 2018 - n. red.), după ce contractul de vânzare a fost semnat în luna decembrie 2017“, spun avocaţii casei RTPR Allen & Overy, care a oferit consultanţă juridică firmei de investiţii Enterprise Investors, în tranzacţia prin care aceasta şi-a făcut exitul din Macon. De partea cea­lal­tă, cumpără­to­rul Xella a lucrat cu avo­caţii de la Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Xella
, achizitie
, carămizi
, Macon
, Tranzactie
, materiale de constructii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide