Piaţa jucăriilor a crescut cu 75% în ultimii şase ani. Jocurile Lego şi Xbox, cele mai vândute

6 iun 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Piaţa românească a jocurilor şi a jucăriilor a continuat trendul ascendent şi a ajuns la 1,1 miliarde de lei anul trecut, după ce în 2015 a depăşit pragul de un miliard de lei, iar jucăriile tradiţionale sunt în continuare cele mai căutate produse, dominând 63% din piaţă.

Comparativ cu 2010, vânzările de jocuri şi jucării au crescut cu 75%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Euromonitor.

„Creşterea veniturilor încurajează clienţii să cheltuiască mai mult pe jocuri şi jucării, iar accesul la trenduri internaţionale şi atenţia la calitatea produsului sunt aspecte reflectate pozitiv în evoluţia vânzărilor“, potrivit specialiştilor Euromonitor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2017

 
Cuvinte cheie:
jucarii
, Piaţa jucăriilor
, Jocuri
, Lego
, Xbox
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide