Producătorii de medicamente generice se plâng de taxa clawback. Au fost intenţii de investiţii din partea Alvogen şi Terapia, dar care au fost stopate din cauza taxei clawback şi a impredictibilităţii

Secțiune susținută de Medlife Logo

23 mai 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Adrian Grecu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România: Asociaţia propune ca taxa clawback să fie plătită în mod diferenţiat în funcţie de preţurile me­dicamentelor, astfel încât procentul de clawback să fie mai mic pentru produsele ieftine, pentru a opri dispariţia acestora de pe piaţă.

„Ne-am aştepta să scadă clawbackul pentru generice cu 5-7%, ar ajunge pe la 17%, un procent care este o gură de oxigen.“

Plata taxei clawback, o măsură prin care producătorii de medicamente plătesc la bugetul de stat un procent din vânzările de pe piaţa locală, a determinat câţiva producători de medicamente cum ar fi Alvogen şi Terapia să amâne investiţiile în noi unităţi de pro­ducţie, susţine Adrian Grecu, preşedintele Asociaţiei Pro­ducătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
medicamente
, clawback
, investitii
, producatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide