Producătorul de baterii auto Rombat Bistriţa şi-a triplat profitul, până la 5 mil. euro în 2016, la o cifră de afaceri de 350 mil. lei, plus 13%

Secțiune susținută de Medlife Logo

26 iun 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Cifra de afaceri a fost de 350 mil. lei, plus 13%.

Producătorul de acumulatori auto Rombat din Bistriţa, controlat de grupul sud-african Metair, a avut anul trecut o cifră de afaceri 350,4 mil. lei (circa 78 mil. euro), mai mult cu 13% faţă de anul anterior, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Compania şi-a triplat anul trecut profitul net, la peste 22 mil. lei (5 mil. euro), potrivit cal­cu­lelor ZF făcute pe ba­za datelor de la mfinanţe.ro. Rombat a încheiat exerciţiul financiar din 2015 cu un profit net de aproximativ 6,7 mil. lei (1,5 mil. euro). Oficialii Rombat nu au răspuns solicitării ZF privind evoluţia companiei în 2016. Reprezentanţii companiei bistri­ţe­ne declarau anterior că în 2016 s-au înre­gistrat creşteri pe piaţa auto în toate cele trei segmente de activitate - maşini noi, second-hand şi maşini reînma­tri­culate, trend care s-a regăsit şi în evoluţia Rombat. Anul trecut, afacerile companiei au fost susţinute şi de extinderea către alte pieţe şi colaboratori, contractele câş­tiga­­te în 2015 şi 2016, noua generaţie de baterii lansată pe piaţă, dar şi de menţi­nerea relaţiilor cu partenerii actuali.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.06.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
auto
, bistrita
, producator
, profit
, trecut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide