Antreprenori locali

Producătorul de mobilă Bucin Mob: „Curentul s-a scumpit cu 40%. Profitul este clar diminuat“

Secțiune susținută de Medlife Logo

2 feb 2018 Autor: Roana Rotaru

Managementul Bucin Mob, un producător de mobilă din Reghin, judeţul Mureş, cu afaceri de circa 4 mil. euro anual, spune că profitul companiei s-a diminuat din cauza scumpirii curentului şi a materiilor prime.

Compania produce mobilier de grădină, uşi, ferestre, mobilier din lemn masiv şi mobilier pentru copii, marfă pe care o trimite în proporţie de 70% la export în Europa de Vest. Compania deţine în România două magazine proprii, în Bucureşti şi Braşov, şi două magazine partenere, în Cluj-Napoca şi Sighişoara.

„Am purtat discuţii cu fiecare furnizor şi partener pentru a recalibra preţurile stabilite până în acest moment, dat fiind că preţurile pentru energie electrică, materie primă şi alte produse necesare au crescut semnificativ. Profitul nostru pentru acest an este clar diminuat. Curentul, din iunie până acum, a crescut cu 40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Tot ce înseamnă ambalaje, feronării şi lacuri s-au scumpit cu între 10 şi 30%“, a spus Mihnea Gheorghiu, directorul regional Bucin Mob.

Pentru compania Bucin Mob lucrează 120 de salariaţi care încasează un salariu mediu net de circa 2.000 lei. Managementul companiei a păstrat salariile nete ale angajaţilor în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Valoarea producţiei de mobilă a României a fost de circa 2,5 mld. euro în 2016, potrivit statisticilor oficiale. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.02.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Producatorul de mobila
, Bucin Mob
, magazine
, mobila
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide