Conferinţa ZF Branduri Româneşti

Radu Savopol, fondator, Old Nick, 5 to go: “Lucrăm la proiectul de deschidere a cinci cafenele în Varşovia”

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 sep 2016 Autor: Mihaela Pascari

“Extinderea în străinătate porneşte din Polonia, lucrăm la un proiect de cinci cafenele în Varşovia. Am ales Polonia pentru că este o piaţă asemănătoarea cu piaţa românească”, a spus Radu Savopol, fondatorul lanţului de cafenele 5 to go, prezent la conferinţa ZF Branduri Româneşti.
 
Lanţul 5 to go a fost lansat anul trecut, iar în prezent pe piaţă sunt 30 de cafenele, în cinci oraşe din România, printre care se numără Ploieşti, Piteşti, Cluj, Bucureşti, urmând să fie lansat brandul şi în Timişoara.
 
“Venim cu o experienţă de 15 ani în domeniul HoReCa. Atunci când a fost lansat pe piaţă brandul 5 to go, am făcut un studiu de piaţă din care am văzut că această zonă de coffe to go este slab dezvoltată în ţara noastră”, a spus Radu Savopol.
 
De asemenea, lanţul de canefele 5 to go este conceput cu preţ fix. Fondatorul lanţului spune că extinderea în cele cinci oraşe din România a fost realizată cu ajutorul sistemului de francizare. “Nu suntem prezenţi în mall-uri, cafenele sau zone centrale, mai degrabă suntem poziţionaţi pe proximitate. Cred că sistemul de francizare ne-a ajutat să ne extindem. Din cele 30 de puncte de lucru ale afacerii 5 to go, 14 sunt francize”.
 
Mai mult, el spune că pentru ca un punct de lucru de acest tip să fie profitabil, acesta are nevoie de trei luni de adaptare. Iar dintre cele 30 de puncte de vânzare ale 5 to go, cel mai profitabil vinde cafea de circa 550 de euro pe zi.
 
Deşi unele cafenele au vânzări destul de mari, fondatorul spune că în acele locuri şi chiria spaţiului este mai mare.

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
cafenele
, fondator
, proiect
, varsovia
, deschidere
, polonia
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide