Antreprenori locali. Fabrica Barleta din Bacău a ajuns la afaceri de 11,6 milioane de euro

31 ian 2017 Autor: Mirabela Tiron

„Dezvoltarea hipermarketurilor ţine pe creştere cererea pentru pungi şi sacoşe de hârtie“.

Fabrica Barleta Bacău, în care se produc pungi, saci şi sacoşe din hârtie pentru mari lanţuri de supermarketuri, reţele de fast-food sau producători de panificaţie, controlată de antreprenori români, a finalizat anul trecut cu afaceri de 11,6 milioane de euro, mai mult cu aproape 10%, iar pentru acest an acţionarii au bugetat o creştere cu 6%.

„Vrem să investim în creşterea capacităţii de producţie, într-o nouă linie de producţie şi un utilaj nou de tipărit. Ne dorim să producem ambalaje noi ca formă, conţinut şi din materiale certificate FSC. Avem proiecte pe fonduri europene. Cererea pentru sacoşe şi pungi de hârtie este în creştere având în vederea dezvoltarea hipermarketurilor, dar şi cea din sectorul de fashion. Cred că în zece ani această piaţă (pungi, sacoşe, saci de hârtie) se va dubla dată fiind şi creşterea consu­mului“, a spus pentru ZF Florin Adrian Dimofte, manager pe strategii şi dez­voltare al Barleta.

Retailerii au în plan să deschidă în acest an peste 300 de magazine, cel mai puternic ritm de expansiune de la lansarea comerţului modern în România în 1996. Anul trecut, fabrica din Bacău a reuşit să trimită primul container cu şacose de hârtie către un lanţ de fast food din SUA. Compania mai exportă în Anglia, Belgia, Spania sau Olanda. „Aşteptăm să primim cerere din America şi pentru alte containere. Vindem şi pe piaţa locală, unde vrem să creştem, dar şi la export.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.01.2017

 
Cuvinte cheie:
bacau
, fabrica
, afaceri
, antreprenori
, hartie
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide