Tendinţe 2018 - Agrobusiness

Anul 2018 îi găseşte pe fermieri cu buzunarele pline după producţiile record din 2017. Banii vor merge spre investiţii

4 ian 2018 Autor: Roana Rotaru

Comerţul cu cereale se va desfăşura în viitor doar pe baza unui contract cu clauze unitare pentru toţi producătorii agricoli

Fermierii români vor avea mai mulţi bani pentru investiţii în mo­dernizarea şi expansiunea fermelor lor în 2018, odată ce vor epuiza stocurile de cereale obţinute în anul agricol 2017 - un an cu producţii record.

Şi în 2018 producătorii agricoli vor fi sprijiniţi în continuare cu subvenţii, atât de la UE cât şi de la stat. Plafonul alocat plăţiilor directe creşte cu 6% în 2018, ajungând la 1,87 mld. euro, iar Ministerul Agriculturii continuă pro­gramul de sprijin pentru tomate. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.01.2018

 
Cuvinte cheie:
fermieri
, investitii
, productie
, record
, bani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide