ANTREPRENORI LOCALI

Betty Ice: Am avut vânzări mai mari în S1 2017, însă creşterea este sub estimări din cauza vremii capricioase

Secțiune susținută de Medlife Logo

26 iul 2017 Autor: Mădălina Panaete

Vasile Armenean, proprietarul producătorului de îngheţată Betty Ice, spune că vremea capricioasă a contra­ca­rat efectele po­zi­tive aduse de creşterea eco­no­mi­­că, astfel că anul acesta con­su­­mul de în­gheţată nu va avea o creş­tere majoră.

„Nu este un an foarte bun pentru pia­ţa de îngheţată. Dacă vremea va fi bu­nă în următoarea lună şi jumătate, atunci consumul ar putea recupera din teren. Vânzările noastre nu au scăzut, dar creşterea înregistrată a fost sub cea estimată pentru primul semestru. Creşterea economică şi a consumului în general ne-a ajutat, însă vremea nu. Dacă vom termina anul cu vânzări ase­mănătoare cu cele de anul trecut sau cu un plus, atunci va fi un rezultat bun“, spune antreprenorul, care deţine o companie cu afaceri de 126,7 de milioane de lei (28 mil. euro). El nu a înaintat date despre avansul busi­nes­sului înre­gis­trat în pri­mele şase luni ale anului.

Consumul de înghe­ţată este puternic sezo­nier în România, astfel că 80-90% din vânzări se rea­li­zea­ză în perioada verii.

„ Cresc uşor an de an vân­zările de îngheţată în timpul iernii. Însă, prin­cipala pro­­­blemă con­stă în fap­­­tul că în ceea ce pri­veşte con­sumul per ca­pita suntem pe ulti­me­le lo­curi în Europa cu 1,8-2 kilograme de în­ghe­ţată“, mai spune an­tre­­pre­norul, care deţine cel mai mare produ­că­tor local de în­ghe­ţată.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
crestere
, vanzari
, estimari
, gheata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide