ANALIZĂ

Businessul grupului francez Lactalis în România a sărit de 1,1 mld. lei. Albalact este motorul creşterii

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 aug 2018 Autor: Mădălina Panaete

Vezi galeria foto Lactalis a ajuns la un total de cinci fabrici în România după ce a preluat două unităţi ale Albalact (la Oiejdea din judeţul Alba şi Câmpulung Moldovenesc din judeţul Suceava) şi alte două fabrici ale Covalact din Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna) şi Miercurea Ciuc (judeţul Harghita). Acestea se adaugă fabricii LaDorna din Suceava, unica pe care o mai are brandul românesc.

♦ Lactalis s-a dezvoltat în ultimii ani în România prin achiziţii, bifând preluarea Albalact şi Covalact ♦ Albalact este liderul pieţei de lactate, un sector unde companiile au afaceri cumulate de peste 4 mld. lei ♦ Dorna Lactate, compania care produce brandul LaDorna, a revenit pe profit.

Fabricile din România ale gru­pului francez Lactalis au ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de peste un 1,1 mld. lei (peste 230 mil. euro), în creştere uşoară faţă de anul precedent, arată esti­mările ZF pe baza da­telor de la Ministerul de Finanţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Lactalis
, albalact
, romania
, crestere
, franta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide