ZF AGRIBUSINESS 2017

Cătălin Ene, administrator Macro Suin: „România produce jumătate din carnea de porc care se consumă”

Secțiune susținută de Medlife Logo

30 oct 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Piaţa românească de producţie de porcine este „volatilă”, iar producţia de porci din România este la jumătatea consumului, a spus Cătalin Ene, administratorul Macro Suin, un complex de creşterea a porcinelor cu afaceri de 10 mil. euro din judeţul Argeş, la conferinţa ZF Agribusiness, organizată de Ziarul Financiar.

„Dacă astăzi aş avea o fermă goală, aş putea să produc cam peste doi ani. Nu este foarte simplu şi rapid să produci porci. În România, producem cam jumătate din cât se consumă. În 2016 au fost date de Comisia Naţională de Clasificare 3,6 mil. de porci clasificaţi, mai adăugăm un milion de la populaţie, să zicem că facm cam cinci milioane de porci. Danemarca are cam vreo 5 mil de locuitori, face 18 milioane de porci. Statul îi ajută cu tot ce poate, să se implice şi să fie în subvenţii. Noi n-avem subvenţie la porc. Avem o măsură prin care statul ne avantajează dacă facem nişte condiţii deosebite animalelor, de suprafaţă, climatizare, lumină”, a spus Cătălin Ene.

Alte declaraţii:

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
romania
, administrator
, porc
, carne
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide