Consiliul Concurenţei intervine în procesul de preluare: Lactalis trebuie să cedeze untul LaDorna pentru a putea cumpăra Covalact

19 iun 2017 Autor: Mădălina Panaete

Consiliul Concurenţei pune în dez-batere publică angajamentele for­mulate de grupul Lactalis pentru a elimina preocupările legate de concurenţă iden-tificate în contextul achiziţiei societăţilor Covalact SA şi Lactate Harghita SA.
 
Angajamentele propuse de grupul Lactalis constau în licenţierea mărcii de unt „La Dorna“ pentru o anumită perioadă de timp către o altă companie, independentă de grupul Lactalis, iar această companie să schimbe marca prin rebranding. 
 
Astfel, această companie va avea dreptul de a utiliza logoul LaDorna pentru produsul unt, precum şi de a utiliza drepturile de proprietate intelectuală aferente ambalajului untului LaDorna.
 
De asemenea, Lac­talis va trebui să ce­sioneze toate co­men­zile şi contractele de vânzare în curs pentru untul LaDorna dacă este posibilă din punct de vedere juridic şi dacă este agreată de clienţi.
 
În plus, Lactalis trebuie să vândă stocul de unt ambalat sub marca LaDorna şi deţinut la momentul acordării licenţei. Ulterior acestei perioade, marca de unt La Dorna se va reîntoarce în portofoliul grupului Lactalis, care se va abţine de la fo­losirea respectivei mărci pentru unt,  pentru o perioadă de timp suficientă ca terţul să poată beneficia de creşterea cotei sale de piaţă, conform angaja­mentului formulat de Lactalis.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
cedare
, preluare
, grup
, angajamente
, lactate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide