ANALIZÂ

Etapele dezvoltării comerţului modern. Primul deceniu a fost al magazinelor mari, al doilea al supermarketurilor şi magazinelor de proximitate. Sub ce stea stă deceniul numărul trei?

Secțiune susținută de Medlife Logo

23 ian 2018 Autor: Cristina Rosca

♦ Comerţul modern a ajuns la finalul anului trecut la peste 2.200 de magazine, de aproape cinci ori mai multe decât în 2008, ultimul an de boom economic ♦ Structura comerţului s-a schimbat însă, de la preponderent hipermarketuri la supermarketuri şi magazine proximitate ♦ În următorul deceniu expansiunea va continua, până la 3.500-4.000 de unităţi

„Comerţul modern are po­tenţial să ajungă la 3.500 de magazine şi o cotă de piaţă de aproa­pe 80%. În urmă­to­rii cinci ani (cel puţin – n.red.) va con­tinua dezvol­ta­rea“, spune Daniel Mocanu, fon­da­torul DAAS, unul dintre cei mai im­portanţi furnizori de ser­vi­cii şi echi­pa­mente de en­gine­ering, ma­gazi­ne ali­men­ta­re, hoteluri şi res­tau­ran­te. An de an, com­pa­nia cu afa­ceri anuale de peste 36 mil. euro echi­pea­ză de la zero peste 100 de ma­gazine mo­der­ne (hiper­mar­ke­turi, super­mar­ke­turi, unităţi de proxi­mi­tate mo­der­nă, cash & carry şi discount).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
magazine
, comert
, supermarketuri
, dezvoltare
, etapa
, stea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide