Producătorul de vopsele Deutek, deţinut de americani, a continuat creşterea şi a ajuns la afaceri de 166 mil. lei

28 mai 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Revenirea pe profit a venit odată cu schimbarea de acţionariat, mai exact în 2013, când fondul de investiţii Advent a vândut Deutek fondului Axxess Capital.

Producătorul de lacuri şi vopsele Deutek, deţinut de conglomeratul american PPG, a ajuns la afaceri de 166 de milioane de lei, după ce şi-a majorat anul trecut businessul cu opt procente. Profitul a urcat uşor, apropiindu-se de 18 milioane de lei, astfel că marja de profit a companiei a fost de 11%, la fel ca în 2016. Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe mai arată că numărul mediu de angajaţi la nivelul anului trecut a fost 371.

Deutek a continuat să-şi majoreze profitul, după ce, din 2009 până în 2012 inclusiv, înregistrase pierderi care au cumulat aproximativ 70 de milioane de lei. Începând din 2013 însă, compania a obţinut profituri care au urcat treptat.

Reprezentanţii Deutek nu au răspuns solicitării ZF privind evoluţia rezultatelor financiare ale companiei şi planurile de dezvoltare pentru 2018.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.05.2018

 
Cuvinte cheie:
afaceri
, vopsele
, detinut
, producator
, continuare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide