ANALIZĂ

Producţia de vin a urcat cu 30% în 2017 după trei ani consecutivi de scăderi. „Anul trecut a fost un an foarte bun, mai ales calitativ, pentru recolta de struguri.“

13 mar 2018 Autor: Mădălina Panaete

Producţia de vin a României a ajuns anul trecut la peste 4,26 de milioane de hectolitri, în creş­tere cu circa 30% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul Agricul­turii (MADR). Astfel, pro­ducţia de vin a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii patru ani şi revine pe creştere după trei ani consecutivi de scăderi. Cu toate acestea, producţia de vin nu a recuperat din declin şi este departe de a ajunge din nou la cel mai înalt nivel înregistrat în ultimul deceniu, de peste 5,3 milioane de hectolitri cât a produs România în anul 2008.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2018

 
Cuvinte cheie:
vin
, productie
, analiza
, scaderi
, trecut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide