Producţia de zahăr a României mai stă doar în trei jucători. Patronatul Zahărului: „Normal că am fost afectaţi, dar nu se moare“

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 aug 2018 Autor: Roana Rotaru

♦ Industria zahărului din România mai stă în doar trei jucători, respectiv Agrana - cu sucursale în Roman şi Buzău, Tereos Luduş (Mureş) şi Antrepriza Zahăr Bod din Braşov ♦ Nemţii de la Pfeifer & Langen, cei care deţin brandul de zahăr Diamant, au început deja demolarea fabricii Zahărul Oradea, închisă în 2018 pe motiv că nu ar fi competitivă ♦ Lemarco Cristal din Urziceni, judeţul Ialomiţa, a intrat în insolvenţă şi a închis unitatea de producţie.

Mai mult, compania Fabrica de Zahăr Bod a intrat în faliment, iar activul a fost mutat pe firma Antrepriza Zahăr Bod. În pofida acestor mutări, patronatul din industria zaharului spune că nu sunt motive de îngrijorare, fabricile rămase având capacitatea de a-şi creşte producţia pentru a acoperi necesarul de consum.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
zahar
, productie
, jucatori
, normalitate
, oradea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide