România rămâne fără animale. O treime din şeptelul de bovine şi porcine a dispărut în perioada 2006-2017

Secțiune susținută de Medlife Logo

17 mai 2018 Autor: Roana Rotaru

România a pierdut o treime din şeptelul de bovine şi porcine şi 15% din efectivul de păsări în perioada 2006-2017, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Doar în ultimul an, efectivul de bovine a scăzut cu 1,9%, efectivul de porcine cu 6,4%, iar efectivul de păsări cu 3,2%, o situaţie ce nu pare să-l îngrijoreze pe ministrul agirculturii Petre Daea, care se laudă cu un număr mai mare de cereri de subvenţii pentru creşterea bovinelor în campania agricolă 2018.

La sfârşitul anului trecut, România avea puţin peste 2 milioane de capete de bovine, 4,4 milioane capete porcine şi 73,3 milioane capete păsări, potrivit sursei citate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
porcine
, romania
, perioada
, animale
, disparitie
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide