ANALIZĂ

S-a deschis sezonul tranzacţiilor pe piaţa de vopsele. Deutek şi Fabryo – actori în două tranzacţii de peste 100 mil. euro. Cine urmează?

21 iun 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Vezi galeria foto Ioana Filipescu, partener consultanţă în fuziuni şi achiziţii în cadrul Deloitte România: Jucătorii susceptibili să determine tranzacţii sunt cei din top cinci, iar acum există în rândul lor companii care pot constitui targeturi pentru preluări

Ioana Filipescu, Deloitte România: Există jucători mondiali care nu sunt încă prezenţi în România şi care se uită la piaţa locală.

Două tranzacţii au avut loc pe piaţa de lacuri şi vopsele din România în ultimii doi ani, iar cea de-a treia se află în expectativă, după ce Reconstruction Capital 2 (RC2), acţionarul majoritar al Policolor, a anunţat că se gândeşte la un exit după finalizarea construcţiei unei noi fabrici în Militari. Tranzacţia anunţată luni, prin care olandezii de la Akzo Nobel cumpără producătorul local Fabryo Corporation de la fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, deschide astfel calea unor potenţiale noi mutări care ar putea schimba clasamentul celor mai mari jucători din această industrie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Cuvinte cheie:
tranzactii
, piata
, vopsele
, actori
, deschidere
, sezon
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide