Scumpirea cherestelei cu 70% a adăugat 15% la preţul mobilei

14 mar 2018 Autor: Roana Rotaru

Radu Pescar, producător de mobilă din judeţul Mureş: Preţul cherestelei a crescut cu 70%, de la 460 lei metrul cub în 2016 la 750 lei metrul cub în prezent.

Producătorii de mobilă din România au scumpit mobilierul cu 10-15% începând cu luna februarie a acestui an, după ce în 2017 s-au lovit de o serie de scumpiri, atât în ceea ce priveşte preţul materiei prime, cât şi costurile de producţie. Cele mai greu de suportat scumpiri au fost la lemn şi la energia electrică, potrivit datelor din piaţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2018

 
Cuvinte cheie:
mobila
, pret
, crestere
, scumpire
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide