Ultimul an sub umbrela americanilor de la Sigma Bleyzer. Producătorul de lactate Covalact şi-a dublat profitul înainte de a fi vândut către grupul francez Lactalis

5 iun 2017 Autor: Mădălina Panaete

Compania Covalact, unul dintre cei mai mari producători de lactate, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 230 mil lei (51 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul pre­ce­dent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.
 
În plus, profitul net al producătorului s-a dublat anul trecut şi a ajuns la peste 13 mil. lei (2,8 mil. euro). Anul 2016 reprezintă practic ulti­mul în care Covalact a stat sub umbrela fon­dului american de investiţii Sigma Bleyzer, care s-a înţeles cu gigantul francez Lactalis pen­tru vânzarea companiei din Sfântu Gheorghe.
 
Tranzacţia este estimată la 30-40 de mil. eu­ro, conform surselor ZF,  şi aşteaptă acordul Con­­­­­siliului Concurenţei pentru a fi finalizată. Prin această achiziţie, Lactalis, gigant francez cu a­fa­­ceri de 18 mld. euro anual, a semnat a doua tran­­­zacţie pe plan local într-un interval de a­pro­xi­­­mativ un an, după ce şi-a adăugat în porto­fo­­liu şi producătorul de lactate Albalact, li­derul pie­ţei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Covalact
, lactate
, producator
, franta
, grup
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide