Reţeaua de 30 de farmacii Ecofarmacia încheie anul 2017 cu 82 milioane lei. „Ne uităm la dezvoltări, dar cred că 2018 va fi un an foarte greu.“

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 dec 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Marius Cherecheş, Ecofarmacia: Avem o problemă în România cu disponibilitatea medicamentelor şi asta ne în­cur­că în organizare. Pe de-o parte noi încercăm să convingem pacienţii să vină la noi, să instruim personalul şi pe de altă parte, când pacienţii ajung la noi, le spunem că nu avem me­dicamente. Povestea aceasta este deja cronică.

Ecofarmacia, un business de 30 de farmacii din zona Ardealului înfiinţat în urmă cu opt ani, a ajuns la afaceri de 82 de milioane de lei anul acesta, în creştere cu circa 17% faţă de 2016. Principalele provocări pentru business anul acesta au fost lipsa din farmacii a unor medicamente care tratau afecţiuni precum cele oncologice sau cardiovasculare, dar şi măsurile fiscale ce prevedeau schimbări privind salariile şi taxele luate de autorităţi pe parcursul anului.

„A fost un an bun pentru noi, dar şi complicat în acelaşi timp. Am deschis la Turda a doua farmacie, în momentul de faţă avem 30 de locaţii, avem o creştere sănătoasă. Încer­căm să controlăm costurile şi tot ce înseamnă procesele interne ale firmei. Ne uităm la dez­vol­tări în zona în care suntem noi, dar cred că 2018 va fi un an foarte greu“, a spus pentru ZF Marius Cherecheş, unul dintre acţionarii farmaciilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
farmacii
, Ecofarmacia
, afaceri
, medicamente
, farmacie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide