România are cea mai fragmentată cultură de viţă-de-vie din UE. Fiecare proprietar deţine în medie 0,2 hectare, faţă de 10,5 hectare în Franţa

Secțiune susținută de Medlife Logo

11 ian 2018 Autor: Cristina Rosca

În Uniunea Europeană există 3,2 milioane de hectare de viţă-de-vie, controlate de 2,5 milioane de proprietari, ceea ce înseamnă că în medie fiecare cultură măsoară 1,3 hec­tare. În România însă, suprafaţa medie este de 6,5 ori mai mică. De altfel, piaţa locală are cea mai fragmentată cultură de viţă-de-vie din UE, arată datele biroului european de statistică Eurostat. Acestea sunt publicate în decembrie 2017, însă sunt aferente anului 2015, acestea fiind cele mai recente date. „Mai bine de o treime din totalul proprietarilor de cul­turi de viţă-de-vie din UE (34,4%, respectiv 0,9 milioa­ne) se găsesc doar în România, fapt ce indică faptul că suprafaţa medie deţinută este foarte mică“, conform Eurostat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
vita-de-vie
, uniunea europeana
, cultura
, proprietari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide