Romgaz, al doilea cel mai valoros emitent de la BVB, a prelungit mandatul directorului general cu încă două luni

13 apr 2018 Autor: Roxana Rosu

Boardul producătorului naţional de gaze na­turale Romgaz Mediaş a prelungit mandatul directorului general, Corin Emil Cindrea, pentru o perioadă de două luni, până la 14 iunie.

Decizia a fost luat în şedinţa de ieri a Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A.

Corin Emil Cindrea a fost numit in calitate de Director General prin Hotararea Consiliului de Administratie al Romgaz din 14 decembrie 2017 pentru o perioada initiala de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii pana la 6 luni.

Cindrea lucrează în Romgaz din 1999, unde a fost iniţial consilier juridic, iar ulterior şef serviciu licitaţii, director adjunct direcţia dez­voltare, director direcţia comercială, şef serviciu mana­gement pentru restructurare şi privatizare, director direcţia management resurse umane, director general şi director general adjunct

El a fost numit după ce fostul director general al Romgaz, Virgil Metea, a fost demis din funcţie pentru că nu a respectat anumite decizii în managerierea companiei

Romgaz ocupă locul al doilea în topul celor mai valoroşi emitenţi locali de la BVB, după OMV Petrom, cu o capitalizare bursieră de 14,6 mld. lei, plus 22% faţă de decembrie 2017. Acţiunile companiei au crescut de la începutul anului în contextul în care Romgaz a raportat un profit net istoric pe 2017, iar statul şi-a arătat intenţia de a cere 90% din acest rezultat.

Compania a propus un dividend atât din rezultatul net cât şi din alte resurse, echivalentul unui ran­dament de 13%, cel mai ridicat din rândul celor 13 emitenţi ai indicelui principal BET. Spre comparaţie, pe parcursul anului 2017 Romgaz a livrat investitorilor un randament de 48%, printre cele mai mari creşteri din indicele BET, ca urmare a distribuţiei supli­mentare de dividende.

 

 

 
Cuvinte cheie:
romgaz
, bvb
, director general
, perioada
, prelungire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide