REAL ESTATE

Topul celor mai mari tranzacţii cu birouri: Bucureştiul, Clujul şi Timişoara pun România pe harta investitorilor

Secțiune susținută de Medlife Logo

26 dec 2017 Ziarul Financiar

♦ România a atras atenţia marilor fonduri de investiţii care se interesează tot mai mult de birourile din Capitală, iar companiile din IT&C semnează pe bandă rulantă contracte pentru birouri de zeci de mii de metri pătraţi.

Cererea nouă de spaţii de birouri reprezintă aproape jumătate, respectiv 49%, din activitatea totală de închiriere desfăşurată în cel de-al treilea trimestru din 2017 în Bucureşti, arată raportul companiei de consultanţă imobiliară CBRE. Ponderea de 49% reprezintă un record al ultimilor ani, în condiţiile în care, trimestrial, nivelul procentual al cererii noi variază între 20 şi 25%.

Cererea nouă de spaţii de birouri vine atât din partea companiilor nou intrate pe piaţa locală, cât şi din partea companiilor care îşi extind activitatea în Bucureşti.

Cererea totală din perioada iulie-septembrie 2017 s-a ridicat la 75.000 mp, cele mai active zone fiind Pipera (35%), urmată de CBD (Central Busi­ness District  zona de birouri din jurul pieţelor Victoriei şi Romană) cu 22% şi zonele de centru şi vest, ambele cu câte 17% din total.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
birouri
, tranzactii
, top
, CBRE
, imobiliare
, investitori
, cladiri
, tranzactionare
, inchiriere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide