Traficul pe aeroportul din Cluj-Napoca a crescut cu 63% în primul semestru, la 1,23 mil. pasageri

Secțiune susținută de Medlife Logo

4 iul 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Aeroportul are o capacitate anuală de 2 milioane de pasageri pentru terminalul sosiri şi de 1,5 milioane pentru plecări.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, al doilea cel mai important aeroport din ţară din punctul de vedere al numărului de pasageri (1,88 milioane anul trecut), a înregistrat în primul semestru din acest an un număr de 1,23 de milioane de pasageri, în creştere cu 63% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Asistăm la o creş­tere cu adevărat specta­culoasă, dar pe deplin justi­ficată, a tuturor indi­ca­torilor de trafic ai aero­portului clujean. Este, fără îndoială, ceea ce am urmărit, ca investiţiile pe care le-am făcut la acest obiec­tiv să genereze re­zul­­tate pe măsură“, a de­cla­rat Alin Tişe, pre­şe­din­­tele Consiliului Ju­de­ţean Cluj. O creştere semnificativă în primele şase luni din acest an s-a înregistrat şi în ceea ce priveşte traficul de marfă şi numărul de mişcări aeronave pe aeroportul din Cluj-Napoca. În primul semestru din 2017 pe aeroportul din Cluj au aterizat sau au decolat 12.302 aeronave, cu 51% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte transportul de marfă, s-a constatat o creştere de 52%, cantitatea de marfă transportată pe şi de pe aeroportul clujean în primele şase luni din anul 2017 fiind de 1.547.363 de tone, faţă de 1.015.118 tone în perioada similară din anul trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
cluj napoca
, aeroport
, pasageri
, crestere
, semestru
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide