Un furnizor turc al Arctic face o fabrică de 50 mil. euro în Dâmboviţa şi vrea să angajeze 900 de oameni

Secțiune susținută de Medlife Logo

18 dec 2017 Autori: Cristina Rosca , Liviu Popescu

Curent Metal, un producător de componente pen­tru electrocasnice şi furnizor al Arctic, va construi o fa­brică în judeţul Dâmboviţa, urmând să angajeze 900 de oameni.

Compania a prezentat proiectul noii unităţi de producţie, o clădire de 11.000 mp, potrivit datelor de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„Curent Metal este parte a companiei Akim Metal, un important producător de componente în industria aparatelor de uz casnic, cu o experienţă de peste 40 de ani în domeniu, care deţine opt fabrici în Turcia. În cadrul sucursalei din judeţul nostru urmează a fi produse zece piese componente pentru maşinile de spălat ale SC Arctic SA (din material plastic, inclusiv carcasele), investiţia ridicându-se la o valoare de aproximativ 50 milioane euro“, potrivit datelor oferite de reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Decizia vine în contextul în care turcii de la Arcelik, proprietarul Arctic, au început să ridice cea de-a doua fabrică din România la Ulmi, în judeţul Dâmboviţa. Aici ei vor produce maşini de spălat.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a anunţat în primăvară că negociază cu trei companii din Turcia care sunt inte­re­sa­te să deschidă fabrici în judeţ, în apropierea unităţilor de producţie ale Arctic. Cele trei companii - Mefa Endustri, Telas şi A Group (din care face parte şi Curent Metal) - au în plan construirea de fabrici în comu­ne­le Comi­şani şi Văcăreşti, conform datelor oferite de consiliu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Curent Metal
, Arctic
, furnizor turc
, fabrica
, Dambovita
, angajari
, componente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide