Un start-up pe zi: Un antreprenor din Bucureşti a pariat 65.000 de dolari pe un business cu mobilă handmade adusă din India

Secțiune susținută de Medlife Logo

11 oct 2018 Ziarul Financiar

„Piaţa încă are nevoie de zona de nişă, cred că e loc pentru toată lumea pe piaţă“.

Horia Manea, un tânăr antre­pre­nor din Bucureşti, a adus în retailul de mobilă brandul Concept 22, sub care comercializează mobilă handmade produsă în India. Ideea businessului a pornit de la soţia antre­prenorului, pasionată de arti­colele de mobilier, dar şi din călă­toriile pe care fondatorul busi­nes­sului le-a făcut în India, în timp ce lucra pentru o companie aeriană.

„Stilul de mobilă retro industrial pe care îl aducem noi are influenţe retro şi este făcut din lemn, metal şi fontă. Piaţa de la noi încă are nevoie de zona de nişă, moda se întoarce oricum, iar acestea sunt nişte produse care au o durabilitate foarte mare, pot să ţină şi peste 30 de ani, cum erau produsele de la bunici”, a spus pentru ZF Horia Manea, la deschiderea site-ului concept22.ro, pe care comercializează produsele. Investiţia iniţială a fost de 65.000 de dolari, bani care au venit din surse proprii şi care au mers în cumpărarea mobilei (circa 48.000 de dolari), iar restul în crearea bran­dului, a site-ului. Termenul pentru recuperarea investiţiei este de un an şi jumătate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.10.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Un start-up pe zi
, Concept 22
, antreprenor
, mobilă handmade
, India
, Horia Manea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide