Unul dintre sateliţii Gazprom în România, minus 25% la business în 2017 cu o înjumătăţire de profit

17 apr 2018 Autor: Roxana Petrescu

♦ Importurile de gaze în România sunt realizate prin intermediul a două companii, WIEE şi Conef Energy, sub contracte semnate în 2007 a căror valabilitate va expira în 2030.

WIEE România, unul dintre cei doi intermediari prin care lucrează ruşii de la Gazprom pentru a vinde gaze pe plan local, a ajuns anul trecut la un busi­ness de 324 de milioane de lei (70,4 mi. euro), în scădere cu 25% faţă de rezultatul din 2016. Mai dramatică a fost scă­derea profitului net în contextul în care compania a terminat anul cu un câştig de 3,26 milioane de lei, faţă de 6,5 milioane de lei din 2016.

Una dintre posibilele explicaţii pri­vind evoluţia businessului de anul tre­cut ar fi scăderea cantităţilor de ga­ze exportate de Gazprom în România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Gazprom
, business
, gaye
, WIEE
, Conef Energy
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide