Primăria Capitalei vrea să reabiliteze termic sute de blocuri din mai multe sectoare

14 mai 2018 Autori: Nicolae Oprea , Mediafax

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să reabilitaze termic sute de blocuri din trei sectoare ale Capitalei, potrivit unor proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliulu General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna aceasta.

Potrivit mai multor proiecte aflate pe ordinea de azi a şedinţei CGMB, primăria vrea să transfere de la sectoarele 3, 4 şi 6 ale Capitalei documentaţia privind indicatorii economici, dar şi aprobarea acestor indicatori, pentru reabilitarea termică a sute de blocuri.

Este vorba de 101 blocuri din sectorul 3, 16 blocuri din sectorul 4 şi 15 blocuri din sectorul 6. Potrivit proiectelor, costurile pentru reabilitarea unui bloc pot depăşi suma de 3 milioane de lei.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, la sfârşitul lunii martie, un proiect de hotărâre pentru demararea unui program propriu al Primăriei Capitalei pentru reabilitarea termică a blocurilor.

"Este o necesitate în Capitală, am realizat mai multe studii, mai multe informări. Mă întâlnesc cu foarte mulţi cetăţeni şi toţi reclamă faptul că reabilitarea termică merge în unele sectoare foarte greu. Vrem să ne implicăm şi în ce priveşte creşterea performanţei energetice a blocurilor, de aceea vom supune azi atenţiei un program prin care şi Primăria Capitalei să demareze un program municipal pentru a reabilita blocurile din sectoarele Capitalei. Avem legislaţie în vigoare, care chiar ne încurajează", declara, în martie, primarul general, Gabriela Firea.

Practic, Primăria Capitalei va acoperi 80% din costurile reabilitării, urmând ca procentul de 20% să fie în sarcina asociaţiilor de proprietari.

"Din momentul în care am anunţat programul, s-au înscris deja, au fost - ca să spunem aşa, mai iuţi de picior - avem proiecte transmise la Direcţia Investiţii: 200 de blocuri de la Sectorul 3, 152 de blocuri de la Sectorul 4, 200 de blocuri de la sectorul 6. Aşteptăm în continuare şi de la celelalte sectoare proiecte, pentru ca şi Primăria Capitalei să investească şi să avem cât mai multe blocuri reabilitate în Municipiul Bucureşti", a spus primarul general.

 

 
Cuvinte cheie:
SECTOR
, REABILITARE
, PRIMĂRIE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide