Producătorul de materiale de construcţii Joris Ide nu mizează pe o creştere a exporturilor. „Ne este greu să intrăm în ţări noi”

14 mai 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Adrian Porfir, manager pentru Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide: „Scăderea cifrei de afaceri a fost voluntară, deoarece ne-am diminuat producţia de ţiglă metalică, după ce am constatat că nu era profitabilă. Astfel, ne-am reorganizat intern şi vrem să punem mai mult accent pe profitabilitate”

Divizia locală a producătorului de materiale de construcţii Joris Ide, parte a grupului Kingspan, a obţinut anul trecut peste 40% din venituri din vânzările la export.

Astfel, din cifra de afaceri de 127 de milioane de lei, pe care a realizat-o în 2017, circa 55 de milioane de lei au reprezentat banii obţinuţi din exporturi, potrivit datelor transmise de companie. Totuşi, valoarea exporturilor a fost în scădere faţă de anul anterior, iar pentru 2018 compania estimează încă o scădere a vânzărilor în străinătate.

„Există concurenţă neloială, atât pe piaţa locală, cât şi pe pieţele externe, astfel că ne este destul de greu să pătrun­dem cu produsele noastre în ţări noi. Momentan, exportăm în ţările din ju­rul nostru, precum Serbia, Ungaria, U­craina, Croaţia, Slovacia, Muntene­gru, Bosnia, Albania. Produsele noastre sunt sensibile la costurile de transport, aşa că ne limităm la aria aceasta în care suntem deja prezenţi”, spune Adrian Porfir, manager pentru Europa de sud-est în cadrul Joris Ide.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.05.2018

 
Cuvinte cheie:
materiale de constructii
, producator
, exporturi
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide