Românii încep să prindă gustul energiei verzi: Un ansamblu rezidenţial eco a vândut apartamente de aproape 20 mil. euro. „Ritmul lunar de vânzare este de aproxi­mativ 35 de apartamente. Se vând la fel de bine apartamentele de 2 ca­mere şi 3 camere”

19 iun 2017 Autor: Bogdan Alecu

Aproape 400 de apartamente din­tr-un ansamblu rezidenţial cu energie ver­de au fost vândute de la demararea pro­iectului din 2015 şi până la începutul lu­nii iunie, 55% din acestea fiind cum­părate prin programul Prima casă, 25% din surse pro­prii şi 15% prin credit ipo­tecar.
 
Cartierul Solar, ansam­blul rezi­den­ţial situat în sudul Bu­cu­reştiului în zona Berceni - Me­talurgiei, a intrat deja în cea de-a treia etapă de dezvoltare.
 
Proiectul Cartierul Solar a fost de­ma­rat în anul 2015 şi până acum a avut do­uă faze de lucrări cu un total de şase blo­curi. Prima fază, cu un număr de 4 blo­curi şi un total de 264 de aparta­men­te, a fost finalizată la finalul lunii august 2016. Valoarea totală a acestora a fost de apro­ximativ 14,2 mil. euro pentru o su­pra­faţă utilă de circa 16.000 mp. Faza a do­ua, cu un număr de două blocuri şi un to­tal de 144 de aparta­mente, s-a fina­li­zat la finalul lunii aprilie. Valoarea to­ta­lă a aces­tora a fost de aproximativ 6,6 mil. eu­ro pentru o suprafaţă utilă de circa 7.300 mp.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
apartamente
, vanzare
, ansamblu rezidential
, demarare
, incepere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide