Bilanţul pasagerilor pe aeroporturile din ţară în T1 2018: 4,4 milioane de pasageri, plus 8,2%

16 mai 2018 Autor: Mirabela Tiron

♦ Aeroporturile Suceava şi Oradea şi-au dublat şi chiar triplat traficul, în timp ce top trei jucători -  Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara - au avut creşteri moderate.

Aeroporturile din România au avut 4,36 milioane de pasageri în total în primul trimestru din acest an, trafic în creştere cu 8,27% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unei analize a ZF făcută pe baza datelor de la Asociaţia Aeroporturilor din România.

Cele mai mari trei aeroporturi din ţară, Henri Coandă (Otopeni), Cluj-Napoca şi Timişoara, generează 84% din traficul total de pasageri de pe piaţa locală, acestea fiind aeroporturile de pe care sunt operate cele mai multe curse de către jucătorii aerieni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2018

 
Cuvinte cheie:
aeroporturi
, pasageri
, avioane
, companii aeriene
, destinatii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide