Ce s-a întâmplat cu RMN-urile şi CT-urile achiziţionate de Ministerul Sănătăţii: jumătate au fost livrate, însă mai puţin de o treime sunt funcţionale

12 iul 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Ministerul Sănătăţii a semnat în ianuarie achiziţia a 24 de RMN-uri. Nouă sunt funcţionale în prezent, iar trei sunt livrate şi în curs de instalare. Restul de 12 aparate sunt programate pentru livrare în perioada iulie-octombrie 2018.

Managerul spitalului din Zalău: Pacienţii aşteaptă şi o lună pentru investigaţii. Dacă este o urgenţă, merg printr-o formă de spitalizare, dar asta încarcă cheltuielile de spitalizare.

Jumătate din echipamentele de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) şi computer tomograf (CT) cumpărate de  Ministerul Sănătăţii prin finanţare de 19,8 milioane de euro de la Banca Mondială la începutul lunii ianuarie 2018 au ajuns deja în spitalele de stat care le-au solicitat, însă doar o parte din acestea funcţionează.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
livrare
, minister
, ministerul sanatatii
, sanatate
, achizitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide