Cererea de autorizaţii de construire, plus 8% în 2017. „Rămâne de văzut câţi dintre cei care au aplicat pentru obţinerea PUZ sau a autorizaţiei de construire vor şi începe şi finaliza proiectele.“

24 apr 2018 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Răzvan Botea

Primăriile au acordat anul trecut aproape 42.000 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu circa 3.000 mai multe faţă de 2016 (plus 7,7%).

Numărul de autorizaţii a sărit pentru prima dată de 40.000 în ultimii şapte ani şi s-a apropiat de cel din 2010, când au fost eliberate peste 42.000 de autorizaţii de con­struire, potrivit datelor de pe site-ul INS.

„Rămâne de văzut câţi dintre cei care au aplicat pentru obţinerea PUZ (planul urbanistic zonal – n. red.) sau a autorizaţiei de construire vor şi începe şi finaliza proiectele, pentru că există zone în care, pe o suprafaţă mică, sunt anunţate patru-cinci proiecte, ceea ce e imposibil să se concretizeze“, spune Andreea Comşa, managing director la Premier Estate Management.

Există investitori străini care se uită cu interes pe piaţa locală, dar sunt temători cu privire la orice nouă reglementare care i-ar putea afecta.

„Niciun dezvoltator internaţional nu îşi permite să aibă un eşec, de aceea testează foarte mult piaţa înainte de a se apuca de proiect. Ce este important este că investitorii străini lucrează de obicei cu finanţare de la bancă şi nu au nevoie de avansurile cumpărătorilor, ceea ce este un avantaj pentru clienţi.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2018

 
Cuvinte cheie:
autorizatii de construire
, proiecte
, constructii
, autorizatie
, investitori straini
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide