Creşterile salariale la medici şi asistente: O asistentă a ajuns în medie la 5.000 lei net, un medic câştigă peste 8.500 lei net. La Spitalul Judeţean Mureş 64 de medici câştigă peste 10.000 lei net lunar

18 aug 2018 Autor: Georgiana Mihalache

În urma exodului medicilor, autorităţile au crescut salariile din domeniul sanitar pentru a păstra medicii în ţară

Un medic primar din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a ajuns să câştige 11.600 de lei net în luna aprilie, dublu faţă de luna februarie, când avea puţin sub 6.000 de lei. Şi la asistentele medicale se vede o creştere la salariu de 40% în perioada menţionată, până la 4.700 de lei net, după cum reiese din calculele ZF pe baza datelor furnizate de reprezentanţii spitalului din Sibiu.

Şi media salariilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a ajuns la 8.500 de lei net pentru un medic şi 5.000 de lei pentru  asistentă, după cum arată datele publicate pe site-ul spitalului, una dintre puţinele unităţi spitaliceşti care publică în mod transparent situaţia lunară a veniturilor salariaţilor.

Cel mai mare salariu în luna aprilie în spitalul Clinic Judeţean din Mureş a fost de 16.600 de lei net pentru un medic primar, iar cel mai mic salariu a fost de 2.500 lei net pentru un asistent medical debutant, potrivit datelor publicate pe site-ul spitalului.

Aceste exemple arată cum veniturile medicilor din spitalele menţionate au crescut şi chiar s-au dublat în anumite cazuri înce­pând cu anul acesta, după creşterile succesive ale veniturilor medicilor şi asis­tentelor.

Există însă şi diferenţe între salarii pe aceleaşi categorii de personal în funcţie de vechime sau de sporurile acordate pe anumite secţii.

„În anul 2017, media lunară a cheltu­ie­lilor de personal s-a cifrat la 11,3 milioane de lei, iar din luna aprilie 2018 media lunară este de 17,1 milioane lei. Până în prezent nu au fost probleme cu plata salariilor. Din esti­mările făcute şi luând în calcul posibilităţile de suplimentare a contractelor de furnizare de servicii medicale cu Casa Judeţeană de Asi­gurări de Sănătate, considerăm că aco­perirea necesarului de cheltuieli cu personalul până la finalul anului va putea fi realizată“, au transmis pentru ZF repre­zentanţii Spitalului Judeţean Sibiu.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
medici
, castigare
, medic
, asistente
, cresteri
, mures
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide