Deficitul de cont curent a crescut cu 15% în primele patru luni, până la 2 miliarde de euro

14 iun 2018 Autor: Iulian Anghel

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat în primele patru luni din an un deficit de 2 miliarde euro, cel mai mare din 2010 încoace pentru intervalul de timp amintit.

Deficitul de cont curent s-a ma­jorat în primele patru luni din an, faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, cu 414 milioane de euro (plus 15%), ajungând la 2 miliarde de euro. Pe primele patru luni din 2017 deficitul de cont curent a fost de 1,78 de miliarde de euro, iar pe întreg anul, de 6,4 miliarde de euro.

Pe primele patru luni din an deficitul de cont curent este cel mai mare de la criză încoace, însă este departe de nivelul pe care îl înregistra înainte de criză. În primele patru luni din 2008 defictul de cont curent a fost, de pildă, de 4,8 miliarde de euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Deficitul de cont curent
, bnr
, consum
, cont curent
, balanta de plati
, pib
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide