Din dilemele angajatorilor: Cristian Marinaş, profesor ASE: Companiile aruncă cu bani pentru a atrage cei mai bine pregătiţi oameni din piaţă, dar nu se implică în dezvoltarea lor. Este greu să iei angajaţi direct de pe băncile şcolii, să îi creşti, iar aceştia să îţi plece după 2-3 ani, iar tu să nu mai ai niciun control asupra lor

21 mar 2018 Autor: Adelina Mihai

Daniel Mischie (foto mijloc), preşedintele Organi­zaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restau­rantelor şi CEO al lanţului de restaurante City Grill, a fost prezent ieri la un eveniment organizat la Bucureşti de ARAMT (asociaţia agenţilor de muncă temporară din România)

Retenţia şi motivarea angaja­ţilor, dar şi atragerea specia­liştilor români din străinătate se numără printre principalele preocupări ale angajatorilor, care nu ştiu ce soluţii să mai găsească la criza de candidaţi de pe piaţa muncii.

„Anul trecut am angajat 1.000 de oameni, am înlocuit de două ori sau de trei ori oameni care au plecat. Cea mai mare preocupare a noastră în acest moment este să creştem retenţia angajaţilor din cadrul grupului“, a spus Daniel Mischie, preşedintele Organi­zaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restau­rantelor şi CEO al lanţului de restaurante City Grill, care are peste 1.300 de angajaţi.

El a fost prezent ieri la un eveniment organizat la Bucureşti de ARAMT, asociaţia agenţilor de muncă temporară din România.

„Peste 3 milioane de români au părăsit ţara în ultimul deceniu şi se pare că noi, antreprenorii, suntem singuri în faţa acestui război al depopulării. Este dificil să convingi un român care trăieşte în Madrid cu 1.500 de euro pe lună, care merge cu metroul de acolo şi are asigurare de sănătate, să se întoarcă în ţară, să stea în Rahova şi să câştige poate mai puţin. Cred că mărirea salariilor ne va duce în situaţia în care să putem atrage românii de valoare înapoi în ţară“, a mai spus Daniel Mischie. El a amintit de faptul că lanţul de restaurante pe care îl conduce a făcut o şcoală care să îi pregătească pe viitorii angajaţi, aceasta fiind o modalitate de pregătire a oamenilor şi totodată de a creşte retenţia lor.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2018

 
Cuvinte cheie:
dileme
, angajatori
, angajati
, Daniel Mischie
, City Grill
, fluctuatie de personal
, piata muncii
, ARAMT
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide