Domeniile în care se câştigă cel mai bine: În opt sectoare salariul mediu lunar a depăşit 1.000 de euro net

12 iun 2018 Autor: Adelina Mihai

Cel mai bine plătiţi angajaţi din economie sunt cei din sectorul serviciilor IT, care au câştigat, în me­die câte 6.427 de lei net în luna aprilie a acestui an, a­ra­tă datele Institutului Naţional de Statistică. În to­tal, în opt sectoare de activitate salariul mediu pe e­cono­mie a depăşit 1.000 de euro net pe lună (4.650 de lei), şi anume: servicii IT, extracţia petrolului brut, asi­gu­rări, industria grea, bănci, transporturi aeriene, ac­ti­vi­tăţi de editare şi activităţi de servicii anexe ex­trac­ţiei.

La polul opus, cu cele mai mici salarii din economie, se află sectoarele hoteluri şi restaurante (1.563 de lei net), industria textilă (1.577 de lei net), fabricarea de mobilă (1.723 de lei net) şi prelucrarea lemnului (1.748 de lei net).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2018

 
Cuvinte cheie:
salariu mediu lunar
, salarii
, angajare
, economie
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide