De ce durează luni întregi emiterea unei autorizaţii de construire. Alexandru Găvozdea, noul preşedinte al Ordinului Arhitecţilor: Primăriile încalcă legea şi produc astfel daune. Sancţiunile nu sunt aplicate

5 iul 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Angajaţii fără competenţe din primării sunt una dintre cauzele pentru care instituţiile locale întârzie în procesul de acordare a autorizaţiilor de construire. Astfel, deşi Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucră­rilor de construcţii prevede un termen de 30 de zile, în Bucureşti timpul mediu de obţinere poate ajunge şi la un an sau chiar mai mult. „Primăriile încalcă legea şi produc astfel daune. Un investitor îşi face planul de business bazându-se pe termenele din lege, iar lipsa de predictabilitate îl afectează financiar. Pentru emiterea de autorizaţii greşite sau întârziate există sancţiuni administrative, civile, penale, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii ar trebui să le aplice, însă inspectorii sunt puţini şi nu fac faţă”, spune Alexandru Găvozdea, noul preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România. El a preluat această funcţie la sfârşitul săptămânii trecute şi va deţine mandatul până în anul 2022.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.07.2018

 
Cuvinte cheie:
autorizatii
, construire
, lege
, ordin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide