Grupul Schweighofer, unul dintre cei mai mari jucători din industria lemnului, investeşte 30 mil. euro în fabrica sa de cherestea din Germania

6 mar 2018 Autor: Roana Rotaru

Grupul Schweighofer, unul dintre cei mai mari jucători din industria lemnului din lume, va investiti anul acesta 30 mil. euro în fabrica sa de cherestea din Germania.  

Holzindustrie Schweighofer deţine în România trei fabrici de cherestea (în Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi două fabrici de panouri (în Siret, Comăneşti) cu un total de circa 3.000 angajaţi, şi o fabrică de cherestea în Kodersdorf, Germania. Astfel, cea mai mare parte din activitatea industrială se desfăşoară în România.

„În 2018, Holzindustrie Schweighofer va investi 30 milioane euro în dezvoltarea fabricii din Kodersdorf, Germania, creând încă aproximativ 100 locuri de muncă”, spun reprezentanţii Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer i-a fost retras certificatul FSC, un certificat care garanteaza ca lemnul utilizat la realizarea produsele  lor provine din păduri gestionate durabil pe criterii sociale, economice şi ecologice.

Pentru grupul Schweighofer lucrează 3.500 angajaţi, dintre care circa 3.000 în România, în special în zonele defavorizate ale ţării.

Holzindustrie Schweighofer exportă produse în peste 70 ţări din întreaga lume. O treime din producţie merge în Japonia, potrivit datelor transmise de companie.

 

 
Cuvinte cheie:
fabrica
, germania
, crestere
, grup
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide