Indicatorul CFA: analiştii se aşteaptă la creşterea cursului în următoarele 6 luni până la 4,71 lei/ euro

15 mai 2018 Autor: Cristina Bellu

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică lansat de CFA România reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari

♦ În aprilie 2018, indicatorul de încredere macroeconomică a crescut faţă de martie.

Cursul de schimb se va deprecia în următoarele şase luni până la valoarea de 4,71 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni se preconizează o depreciere de până la 4,75 lei/ euro, potrivit CFA România.

„Cursul de schimb va înregistra o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7106 lei/euro (valoarea mediană 4,7000), în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7540 leu/euro (valoarea mediană 4,7300)“, menţio­nează analiza CFA România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Indicatorul CFA
, analişti
, incredere
, curs valutar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide