Inflaţia s-a oprit la nivelul din mai, de 5,4%, dar rămâne mult peste ţinta BNR

12 iul 2018 Autor: Iulian Anghel

♦ Economiştii cred că, în august, Banca Naţională a României va majora din nou dobânda cheie, pentru că inflaţia va rămâne foarte sus, cel puţin în următoarele două trimestre.

Rata inflaţiei a fost de 5,4% în iunie, neschimbată faţă de luna mai, iar economiştii cred că ea se va plafona de-a lungul verii până spre 5% şi va scădea, în ultima parte a anului, dar va rămâne peste ţinta BNR, lucru ce nu exclude, prin urmare, o nouă majorare de către Banca Naţională a dobânzii-cheie, ajunsă acum la 2,5%.

„Credem că inflaţia a atins deja un maxim în luna mai şi că va începe să scadă din iulie, ajungând la 3,7%, an/an, la sfârşitul anului. Inflaţia va rămâne, astfel, în următoarele trimestre peste obiectivul BNR şi vedem în următoarea şedinţă a Comitetului de Politică Monetară, din august, o bună ocazie de a se majora rata dobânzii de politică monetară”, explică analiştii BCR, într-un raport publicat miercuri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Inflatia
, BNR
, politica monetara
, dobanda
, economie
, rata inflatiei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide