Managerii anticipează creşterea preţurilor şi a producţiei şi spun că nu vor da oameni afară şi chiar vor face noi angajări

30 mai 2018 Autor: Iulian Anghel

Managerii din industrie, construcţii, comerţ şi servicii anticipează că în perioada mai-iulie vor urma majorări de preţuri, pe fondul unor activităţi în dezvoltare, dar cred că vor menţine sau chiar vor majora numărul de angajaţi, arată sondajul lunar de conjunctură publicat marţi de Institutul Naţional de Statistică. Sondajul este primul publicat de la apariţia, la jumătatea lunii, a datelor privind PIB-ul în T1, date care au surprins. Economia a crescut în T1 cu 4%, sub aşteptările analiştilor. În urma apariţiei acestor date, mai multe instituţii bancare şi-au redus previziunile de creştere economică pentru 2018, unele chiar şi la sub 4%. Guvernul mizează pe o creştere de 6,1%, cea indicată de Comisia Naţională de Prognoză.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2018

 
Cuvinte cheie:
manageri
, crestere
, preturi
, productie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide