ZF 10 ani de la criză. Cum a fost atunci? Ce-am pierdut, ce-am câştigat?

Matei Păun, fondator al băncii de investiţii BAC: Măsurile statului de atunci au fost cam drastice şi nu foarte necesare, au tăiat în carne vie

18 sep 2018 Autor: Răzvan Botea

Matei Păun, bancherul de investiţii care la numai câteva zile de la căderea Lehman Brothers, în toamna lui 2008, anunţa începutul scumpirii şi indisponibilităţii creditelor şi al falimentelor ce urmau să zguduie piaţa, spune astăzi că efectele negative ale măsurilor luate atunci de guvern încă se mai simt în economie.

„Măsurile au fost cam drastice şi nu foarte necesare, au tăiat în carne vie (tăierea veniturilor bugetarilor cu 25% - n. red.). Un mare motiv al plecărilor românilor din perioada următoare a fost şi reacţia statului la ce s-a întâmplat cu criza, dar şi liberalizarea regimului cu vizele şi atunci au plecat valuri importante de oameni şi mai rău a decapitat efectiv straturi întregi de antreprenori”, a spus Matei Păun,  managing partner al BAC Investment Bank. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2018

 
Cuvinte cheie:
criză
, Matei Păun
, banca de investiţii
, BAC
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide