O piaţă în creştere. Românii au cumpărat medicamente fără reţetă de 880 mil. lei în primele trei luni din 2018

16 mai 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Vânzările de produse eliberate fără prescripţie medicală (OTC) au ajuns în primul trimestru din 2018 la peste 880 de milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, arată datele firmei de cercetare de piaţă Cegedim, citate de Asociaţia Produ­cătorilor de Medicamente fără Prescripţie (RASCI). În piaţa de OTC-uri intră medi­camentele eliberate fără reţetă, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale.

Aproape o treime din piaţă în primul trimestru o au medicamentele pentru răceală, gripă şi alergii, pe fondul sezonului care creşte cererea pentru aceste produse, care au ajuns la vânzări de 243 de milioane de lei în T1 2018, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2018

 
Cuvinte cheie:
farma
, medicamente
, reteta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide