OMV Petrom anunţă o nouă politică de dividende: „Ne propunem să creştem în fiecare an valoarea dividendului sau cel puţin să menţinem nivelul din anul anterior”

4 apr 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent de pe piaţa de capital de la Bucureşti, a anunţat că doreşte să ofere acţionarilor o valoare a dividendenului cel puţin egală cu cea din anul anterior, încercând încadrarea într-un trend crescător.

“OMV Petrom S.A. (Societatea) se angajează să asigure acţionarilor o rentabilitate competitivă pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv prin plata unui dividend crescător. Ne propunem să creştem în fiecare an valoarea dividendului sau cel puţin să menţinem nivelul din anul anterior, în concordanţă cu performanţa financiară şi necesarul de investiţii, având în vedere soliditatea financiară pe termen lung a Societăţii”, spun reprezentanţii OMV Petrom.

Capitalizarea bursieră a OMV Petrom (SNP) este de 18,21 miliarde lei (4 miliarde euro), după ce de la începutul acestui an acţiunile companiei energetice au crescut cu 12,41%, în linie cu indicele BET, referinţa bursei locale, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 178 milioane lei.

Pentru acest an, OMV Petrom a propus un dividend brut per acţiune de 0,02 lei, echivalentul unui randament de peste 6%.

 

 
Cuvinte cheie:
omv petrom
, petrom
, valoare
, anunt
, dividende
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide