Retailerii se aprovizionează majoritar cu legume şi fructe din import. Fermierii spun că ar livra mai mult, dar nu-i bagă nimeni în seamă

12 iun 2018 Autor: Roana Rotaru

Retailerii se aprovizionează majoritar cu le­gume şi fructe din import, chiar şi dacă sunt mai scumpe, din cauză că producătorii nu de­ţin spaţii de depozitare sau utilaje de sortare şi calibrare care să le permită să livreze pro­duse la standardele de calitate impuse de retaileri, a spus Dragoş Vasile, consilier de con­curenţă şi membru al Plenului Consiliului Con­curenţei.  

„Există şi o categorie de produse la care apro­vizionare se face majoritar din import, şi anume la legume-fructe, în condiţiile în care uneori pre­ţurile produselor din import sunt mai mari decât cele ale produselor româneşti. Ex­plicaţia retailerilor este că producătorii încă nu au capacitatea de a îndeplini anumite stan­darde comerciale. Le lipsesc utilajele de sor­tare, de calibrare, capacităţile de stocare”, a spus Dragoş Vasile, prezent la un eveniment or­ganizat ieri în Bucureşti de Institutul Na­ţio­nal de Statistică (INS).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Retaileri
, aprovizionare
, legume si fructe
, import
, Fermierii
, mediul rural
, productie
, fructe
, livrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide