Studiu PIAROM: România are peste 170.000 de contracte de muncă pentru funcţia de director general sau director executiv

13 iul 2018 Autor: Alexandra Cepăreanu

Un director de fabrică de mărime medie are un salariu cuprins între 4.500 şi 5.500 de euro net pe lună, la care se adaugă bonusuri care variază între 10 şi 15% din salariu

♦ Companiile din România au, statistic, câte trei şefi la fiecare 100 de angajaţi ♦ În 2017 numărul contractelor de muncă pentru funcţia de director general/ director executiv a crescut cu mai mult de 11.000 ♦ Salariile directorilor generali din România pornesc de la câteva mii de euro şi pot ajunge la 15.000 de euro.

Numărul de contracte de muncă pentru ocupaţia „di­rector general, director exe­cutiv şi asimilaţi“ (denumirea oficială din Clasificarea Ocupaţiilor din România) a ajuns la 171.184 în 2017, în creştere cu 11.190 de contracte (Ă7%) faţă de anul anterior, arată rezultatele unui studiu realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM).

„Aceste creşteri ale numărului de contracte de muncă pentru angajaţii din top management sunt normale, însă este important să deosebim cele două tipuri de  contracte de muncă, pentru că există contracte standard de muncă şi contracte de mandat, care au perioadă limitată, includ clauze clare şi specifice“, a spus Oana Botolan Datki, SEE managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Consulteam.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Studiu PIAROM
, contracte de munca
, director general
, director executiv
, salarii
, management
, bonusuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide