Suntem ţara cu cea mai mare creştere a numărului de angajaţi din UE în trimestrul I din 2018

14 iun 2018 Autor: Răzvan Botea

România înregistrează cea mai mare creştere a ratei de angajare din Uniunea Europeană, în primul trimestru aceasta crescând cu aproape 2 procente faţă de trimestrul anterior, arată datele de la Eurostat.

Creşterea economică de 6,9% în 2017 şi 4% în T 1 se vede în numărul de angajaţi, după cum relevă datele de la Eurostat.

„Creşterea ratei de angajare se datorează şi creşterii economice, companiile îşi cresc businessul şi au nevoie de oameni şi astfel apare criza forţei de muncă. Trendul oricum era ascendent şi oricum toate companiile se plâng din ce în ce mai tare şi mai concret de lipsă de forţă de muncă, şi atunci automat se fac angajări, companiile din foarte multe industrii au de angajat, în special zona de IT, zona de servicii, BPO-urile. Chiar dacă fac foarte mult angajări, în continuare au foarte multe locuri disponibile şi nu au cu ce să le umple”, a declarat pentru ZF Oana Botolan Datki, managing partner la Cteam, companie cu activităţi în domeniul resurselor umane. Numărul angajaţilor din Uniunea Europeană a crescut cu 0,4% în primul trimestru din 2018 faţă de trimestrul al patrulea din 2017. În ultimul trimestru al anului trecut, rata de angajare în Uniunea Europeană a crescut cu 0,3%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2018

 
Cuvinte cheie:
angajati
, uniunea europeana
, angajari
, crestere economica
, companii
, eurostat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide