Tendinţe demografice: Creşterea şomajului din Spania şi din Italia i-a făcut pe unii emigranţi români să se mute în Marea Britanie

25 mai 2018 Autor: Adelina Mihai

În anii 2007 – 2008, aproximativ 80% dintre românii care plecau la muncă în străinătate alegeau ca destinaţie Italia sau Spania. În prezent, principala atracţie este Marea Britanie, unde se duc chiar şi românii care iniţial au emigrat în Italia sau în Spania.

În anul 2008, primul an de la aderarea României la Uniunea Europeană, aproape 560.000 de români au plecat în străinatate, iar 54% dintre aceştia au ales Italia ca destinaţie, în timp ce 20% s-au dus în Spania.

La acea vreme, doar 1% din totalul emigranţilor au plecat în Marea Britanie, arată datele Institutului Naţional de Statistică. În 2016 însă, din totalul celor peste 207.000 de emigranţi români, cei mai mulţi (27%) au ales Marea Britanie, în timp ce în Italia au plecat 20%, iar în Spania doar 13%. În Germania au plecat 14% dintre emigranţii români din 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Tendinte demografice
, somaj
, Spania
, Italia
, emigranti romani
, Marea Britanie
, munca in strainatate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide